zondag 13 juli 2014

Doel

Ik draaf weer regelmatig rondjes op de atletiekbaan, heb wat wedstrijden in de benen, ben fit; tijd om weer eens een doel te gaan stellen! Even speelde het door mijn hoofd weer een hele marathon te gaan lopen, uiteindelijk is het de halve geworden; 19 oktober in Amsterdam.

Maar op welke tijd ga ik me richten voor die halve marathon? Een PR zie ik voorlopig nog niet als realistisch. Maar ook het Nederlands elftal leek geen goede papieren te hebben voor het afgelopen WK, en zie hoe ver die uiteindelijk gekomen zijn... Het geheim was natuurlijk dat Louis zich op het proces richtte, dat de weg naar de finale belangrijker was dan de finale zelf. (Zeker als je die uiteindelijk net niet haalt.)Daarom richt ook ik me de komende maanden niet op het einddoel, maar op de weg er naar toe. Ik heb nu al besloten hoe mijn speelschema er uitziet:

26 juli: 5 km in Maasdijk (VTM Telecomloop)
23 augustus: 10 km in De Lier (Bradelierloop)
7 september: 10/21 km in Pijnacker (Halve Marathon Oostland)
27 september: 16 km in 's-Gravenzande (Rijk Zwaan Loop)
19 oktober: Halve Marathon Amsterdam

Misschien niet de meest aansprekende affiches - op de Rijk Zwaan Loop na -, maar in de hedendaagse topatletiek zijn er geen kleine wedstrijden meer...

Natuurlijk had het Nederlands elftal nĆ³g een geheim. Krachten sparen in de eerste helft en de tweede helft pas goed gaan presteren. Daar ga ik eens een voorbeeld aan nemen. De komende wedstrijden ga ik niet naar eindtijden streven (dat bleek de afgelopen tijd ook bepaald geen garantie voor een positief eindresultaat), maar zal ik telkens hetzelfde doel hebben: de tweede helft sneller lopen dan de eerste helft. In loperstermen: een negative split. Van de laatste keer dat ik zo een wedstrijd liep geniet ik immers nog steeds na.

Pas gisteren doorbraken onze mannen in Braziliƫ hun gewoonte om laat op gang te komen. Laat dat een voorbode zijn voor mijn eigen eindstation. Op 19 oktober in het Olympisch Stadion in Amsterdam...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten