vrijdag 13 maart 2015

5 redenen waarom het tóch een gedenkwaardige dag was

Ok, ik geef toe, ik had zondag bij de CPC best een beetje op een PR gehoopt, en was best een beetje teleurgesteld dat ik na de veelbelovende doorkomst na 10 km toch een flink verval moest toestaan. Maar met 1.29.07 ben ik zeker tevreden en uiteindelijk werd het toch een wedstrijd voor in de geschiedenisboeken.

1. De BESTE omstandigheden ooit
Dat ik best een PR had willen lopen had ook te maken met de weersomstandigheden. Een graad of 10, lekker zonnetje, veel mensen langs de kant, ideaal! Ook de wind kon ik niet als excuus aanvoeren. Die voelde eigenlijk best lekker en waaide op de boulevard ook nog eens in de rug. En dan had ik ook nog eens de best mogelijke supporter langs de kant staan.

2. De MEESTE halve marathons in 1 jaar ooit
Na Den Haag, Leiden, Oostland, Amsterdam en Egmond was het zondag mijn zesde halve marathon in 1 jaar tijd; een record. Als ik die strandloop bij windkracht 6 even weg denk waren ze ook nog eens allemaal net weer wat sneller dan de vorige. En als ik mijn twee snelste bij elkaar optel heb ik die eerder aangekondigde 'hele' marathon toch maar mooi onder de 3 uur gelopen!

3. Het GROOTSTE loopevenement ooit
Deze is wel met eenslag om de arm, maar in ieder geval was het de CPC met (over alle afstanden) de meeste deelnemers ooit: 43.000! Het was weer een bont gezelschap: van de bekende (?) Ethiopiër waar ik vooraf nog gezellig een stukje mee inliep op de Utrechtsebaan tot de corpsballen die onderweg met 15 km/h doodleuk een scriptie zaten te bespreken. Helaas overleed er ook een deelnemer.

4. De EFFICIËNTSTE prestatie ooit
Ik refereerde er al aan in mijn top 5: in mijn 'hoogtijdagen' trainde ik soms wel 6 keer per week en liep ik mijn 1000'jes regelmatig in 3.45, waarmee ik op de halve marathon uiteindelijk tot 1.32 kwam. Nu loop ik al tijden maximaal 3 keer per week en komen mijn 1000'jes op de baan niet of nauwelijks onder de 4 minuten. Ik houd niet van clichés, maar rust blijkt toch echt de belangrijkste training...

5. Mijn debuut op STUDIO SPORT
Vlak voordat ik naar de afhaalchinees om de hoek zou gaan - waarvan ik de extra calorieën die ik na de inspanning zo nodig had die nacht meteen al weer via de verkeerde uitgang zou verliezen; een belangrijke reden waarom deze blogpost uiteindelijk wat vertraagd is - zette ik nog even Studio Sport aan. En wie kwam daar in de samenvatting van de CPC na 1.21 opeens door het beeld lopen?

1 opmerking:

  1. Weer helemaal opgeknapt en hersteld? Blog duurde even maar dan heb je ook wel weer een leuke!!

    BeantwoordenVerwijderen